Livets senter – Motvekt til stress og tøffe krav

-Vi blomstrer og ser lyst på fremtiden. Dette er en bransje som har kommet mer og mer i fokus de siste årene.

Dette sier de fem kvinnene som jobber sammen på Livets senter på Brekstad, og som tilbyr behandlinger som styrker samspillet mellom alle elementene mennesket består av. Aktørene ved senteret er Berit Sæthern Aasan som er profesjonell kinesiolog, akupunktør Line Lindstrøm, Marit Guldteig som tilbyr mediyoga og helsecoaching, helhetsterapeut Bente Bø og May Anita Raustein Berg som driver med NLP-coaching.

Enklere tilgang
Driveren Berit Sæthern Aasan fikk ideen om å starte et sted som dette.
– Jeg hadde tenkt en stund på å etablere et senter, hvor det kunne være enklere for kundene å få tilgang både på god veiledning og et bredt behandlingstilbud. Samtidig som flere aktører innen fagfeltet kunne jobbe sammen i et utviklende miljø, forklarer hun, og legger til at oppstarten med dette som bakteppe ble positiv for alle parter. Med en miks av nyetablerere og mer erfarne som hadde drevet sin praksis andre steder tidligere.

Flere ukjente behandlingsformer
Når de ser tilbake på tiden som senteret har blitt drevet, mener de at det viktigste som er skjedd gjennom årene, er at de har lykkes i en bransje som vokser frem parallelt med den tradisjonelle skolemedisin.
-Flere av behandlingsformene vi kan tilby og hva de kan bidra med, er ukjent for mange. At stadig flere benytter seg av, og får den hjelpen de søker gjennom våre tilbud er en milepæl i seg selv for oss, forklarer de i fellesskap.

Framsnakker hverandre
– Vi er veldig stolt av det gode samarbeidet vi har oss imellom. Både på det faglige og det sosiale planet. Vi tar vare på hverandre og framsnakker hverandre, sier kvinnene.
Alle er klar på at de med en slik bredde i behandlingstilbudet har mulighet for å hjelpe og veilede kunden på best mulig måte.
– Ved å anbefale riktig behandling oss i mellom, understreker de.

Kartlegging
Alle opplever at det er mange som ikke er kjent med hva de kan tilby.
– Og hva våre behandlinger kan hjelpe folk med, forklarer de.
Felles for alle som jobber på Livets senter er filosofien om at; både den fysiske kroppen og dens energi, sinnet og næringen vi putter inn i den – er avhengige av hverandre og påvirker hverandre gjensidig.
– Alle elementene må være i balanse for at vi skal ha det bra. Ubalanse i en av delene, vil påvirke de andre. For eksempel; spiser vi veldig usunt, vil det påvirke både kroppens organer og humør. Går vi med smerter i kroppen lenge, så påvirker det humøret. Og sliter man psykisk over tid er det dessverre alt for mange som opplever vondt på ulike steder, forklarer de og fortsetter:
– Eller at kroppen kan bli slått helt ut. Så å kartlegge hvor egentlig kjernen til problemet ligger, og ikke bare behandle symptomet, er en viktig del av jobben vi gjør.

Setter i gang kroppen og sinnet
-En annen ting alle behandlingsformene har felles, er at de hjelper kropp og sinn selv med å løse opp blokkeringer og komme i balanse på naturlig vis. De har bare forskjellig innfallsvinkel og triggermetoder, forklarer de samstemt.
– Og ser vi for eksempel på kinesiologi, akupunktur og meditasjon er dette alle tradisjonelle metoder som har leget folk i årtusener. Og hvilke av våre behandlinger som hjelper best, kommer an på hvilken utfordring du har, og hvilken form for behandling du foretrekker. Men felles for de alle er at de setter i gang kroppen og sinnets eget medisinskap, framhever alle sammen.

Motvekt til stress og krav
– Vi blomstrer og ser lyst på fremtiden. Dette er en bransje som har kommet mer og mer i fokus de siste årene og som bare vil vokse, sier de med glede over at det går bra med senteret og presiserer: – Som en motvekt til et litt for stressende og krevende samfunn. Folk søker tilbake til seg selv for indre ro og balanse.
Livets senter opplever også at flere behandlere melder sin interesse for å leie rom på dagsbasis. Med dette som bakgrunn tilbyr de også gruppetimer med meditasjonsyoga, pilates og qigong.
– Både på formiddager og kvelder, avslutter samarbeidspartnerne.

Dette er de fem som står bak senteret:

Berit Sæthern Aasan – profesjonell kinesiolog
Kinesiologi: Er en kraftfull metode for å kunne oppnå bedre helse og velvære. Kroppen husker alt, og ved hjelp av muskeltesting finner man både ubalanser i kroppens energisystem, og optimale avbalanseringsmetoder for igjen å bringe kroppen i balanse. Dette gjør at kroppens eget helbredelsessystem fungerer optimalt i forhold til din fysiske, mentale, biokjemiske og emosjonelle helse.
Healing: er en energibalansering slik at kroppens egne helbredelsessystemer fungerer optimalt.
Nordlysmassasje: Massasjen kombinerer fysisk anatomibasert kroppsmassasje, med energibalansering. Det er en helhetsorientert behandlingssystem som integrerer kropp, følelser og sjel.
Klangmassasje: Er massasje på celleplan som kommer via lydens vibrasjoner fra syngeskålene. Skålene settes på kroppen og spilles på.
Selvutviklingskurs: Er for de som ønsker å bli bedre kjent med seg selv. Vi fordyper oss i ulike tema for å skjønne hva som hindrer oss i å nå vårt høyeste potensiale. Sammen med temaene er meditasjonsutvikling en rød tråd.
Qigong: Er mange tusen år gammelt som bygger på puste- og bevegelsesteknikker. Disse styrker kroppens egne selvhelbredende egenskaper. Som igjen bidrar til indre balanse og avspenning i kropp og sinn.

  

Line Lindstrøm – akupunktør
Akupunktur: Akupunktur er en flere tusen år gammel kinesisk behandlingsteknikk, der man bruker nåler i akupunktur punkt. Aku-pkt er steder på kroppen hvor qi (vital energi) fra organ og meridianer transporteres til overflaten. De ligger ofte i nærheten av nerver og blodårer. Slik kan man påvirke energien, blod, nervesystemet, og hormonsystemet. Akupunktur setter i gang kroppens egne selvhelbredende prosesser.
Nordlysmassasje: Line tilbyr også tradisjonell massasje samt Nordlysmassasje som kombinerer fysisk anatomibasert kroppsmassasje med energibalansering. Det er et helhetsorientert behandlingssystem som integrerer kropp, følelser og sjel.
Kopping: Er en terapeutisk metode hvor en benytter vakuum ved å varme opp luften inne i koppen, slik at hud suges opp. Dette øker blodsirkulasjonen, påvirker blodet, strekker ut muskler og løser opp spenninger.
Coaching: Essensen til coaching er å hjelpe en person til å endre, på en måte de ønsker, og å hjelpe de til å gå i den retningen de ønsker å gå. Coaching støtter en person på hvert nivå i å bli den de ønsker å være. Styrker, ansvarlig gjør, bygger valg, og leder til positiv forandring.

Marit Guldteig – mediyoga og helsecoaching
Mediyoga: Er en moderne yogaform med flere tusen år gamle røtter, og er utviklet for terapeutisk bruk. MediYoga bidrar til å balansere energiene i kroppen slik at man kan redusere stress i kropp og sinn, øke toleransen for stress, og lettere takle hverdagens utfordringer. Vi jobber med å oppnå kontakt med den vi er, innerst inne, og finne indre ro og glede i oss selv. Pust og avspenning er det sentrale i MediYoga. Med pusteteknikker, myke og tilsynelatende enkle øvelser som går i dybden, avspenning og meditasjon, påvirker vi nervesystemet, hormonbalansen og den energimessige balansen i kropp og sinn.
Helsecoaching: Programmet er et kraftfullt, effektivt og godt utprøvd program for deg som ønsker en positiv endring i livet. Jeg tilbyr inspirasjon, veiledning, teknikker, spørsmål og oppgaver, som kan bidra til at du kan finne mer glede og mestring i livet, og få det livet du ønsker deg.

Bente Bø – helhetsterapeut
Helhetsterapi: Helhetsterapi retter oppmerksomheten mot hele mennesket, den fysiske kroppen, tanker og følelser. Og Bente behandler kroppen ved å sette i gang naturlige helbredelsesprosesser ved å bruke en eller flere av de mange terapiformer hun kan tilby, avhengig av kundens behov: Kinesiologi, fotsoneterapi, aromaterapi, kost og ernæringsveiledning, øreakupunktur, Bach’s blomstermedisin eller meridiandrenasje.

May Anita Raustein Berg – NLP coaching
NLP-coaching:
En coach er en trygg samtalepartner som gjennom spørsmål og anerkjente teknikker, hjelper deg i din prosess til å bli den beste versjonen av deg selv. Dette ved å overvinne dine begrensende tanker og følelser, finne dine indre ressurser – og motivasjonen til å nå dine mål og drømmer.  NLP handler om å gi mennesker fleksibilitet og frihet ved å endre uhensiktsmessige mønstre vi har tilegnet oss i løpet av livet.

Firmanavn: Livets senter
Selskapsform: Fem selvstendige næringsdrivende. I tillegg leier både lokale aktører og tilreisende behandlere, seg inn på dagsbasis eller kveldstid
Etablert når: 2015
Tjenester: Kinesiologi, Akupunktur (Moxa), Massasje, MediYoga, Coaching, Soneterapi/fotsone, Healing, Pilates, Qigong Aromaterapi, Øre akupunktur, Kost og ernæringsveiledning • Ørelys, Helhetsterapi, Helsecoaching, Kopping, Klangmassasje, Selvutviklingskurs.