Kerry Grøneng SEPARAT ved Galleri Empati 14.4.- 6.5. 2018

Kerry Grøneng SEPARAT ved Galleri Empati 14.4.- 6.5. 2018

Lørdag 14.4. kl. 13 åpner vi dørene for Kerry Grønengs separatutstilling.
Kerry har vært fast utstiller ved galleriet i mange år.
Nå er det 8 år siden Grøneng hadde separatutstilling ved Galleri Empati, – så nå gleder vi oss til nok en gang å få de fargerike bildene hennes i hus og opp på veggene, for så å vise de frem til publikum her på Fosen.
Kerry har eget galleri på Levanger hvor hun bor, men hun har også et atelier på hytta i Bjugn, og sier at hun blir veldig inspirert av livet og naturen her ute.
Hun sier også at i det siste året har det også blitt maling på Kreta. Vi har kjøpt hus, der har jeg ikke atelier men kun pergola for å få skygge for sola.

Kerry liker best å male i store formater i olje på lerret. Ved denne utstillingen viser hun abstraherte oljemalerier og monotrykk i forskjellige størrelser.
Med bruk av flater og linjer i sine komposisjoner skaper hun spenning i maleriene sine.
I flotte fargeharmonier maler Kerry i en blanding av røft malte felter til lette, sarte overganger. Det er tydelig at hun elsker det hun gjør, det kommer godt fram i bildene, og med de samstemte fargene blir du fort i god stemning når du betrakter bildene hennes.
Kerry bruker nesten aldri titler på bildene sine, hun er av den oppfatning at det er opp til betrakteren om hva han opplever og ser i maleriene, og sier at ”et maleri er som et dikt uten ord”.
I desember 2009 tok hun et stort steg videre i sin karriere, da ble hun invitert til verdensutstillingen Florence Biennale i Firenze. Etter da ble det fart i sakene på utstillingsfronten. Hun fikk invitasjoner fra gallerier fra store deler verden etter å ha deltatt der. Hun kunne ikke takke ja til alle, men har bla.vært med på utstillinger i London, Berlin, Roma, Paris, New York, Beijing, Ferrara, Barcelona, Monaco og Nice.
Utenom disse har hun deltatt på en del utstillinger i Trøndelag, og i tillegg deltatt på den juryerte Trønderlagsutstillingen i 2002 og Levanger-utstillingen i 1988.
Og nå kan vi oppleve kunsten hennes her på Ørlandet, – og kunstneren sier hun gleder seg til denne separatutstillinga ved Galleri Empati.

 

Og vi ønsker både utstiller og publikum hjertelig velkommen!

mvh Toril G. Oksvold

90798609

Galleri Empati
https://www.facebook.com/galleri.empati/