Sommerutstilling ved Galleri Empati

Sommerutstilling ved Galleri Empati 11.6. – 30.8. 2016

Åpning lørdag 11.6. kl. 13 (åpent tom kl.17 denne dagen)

Rabarbrasesongen er i gang, – så det er på tide med åpning av sommerutstillinga. Rabarbragrøten og kaffen kommer på bordet, og «sommerkunsten» kan beundres for første gang i år.
Som alltid blir det med mange kunstnere og teknikker. Her kan du finne bronseskulpturer, keramikk, glasskunst, grafikk, malerier og broderier. Ja, du leste riktig; broderier eller bryderier eller bybryderier av broderist Stian Omland. Stian er bosatt i Skien og er skjønnlitterær oversetter, og kanskje noen kjenner til han som turnéleder for det amerikanske bandet The Rainmakers? Med andre ord, en mangfoldig og kreativ herremann som har slått igjennom med sine spesielle broderier. Han sto bak gatekunstprosjektet Bybryderier (2012) og Bybryderier 2 (2013), deltok på utstillingen Exiles på Spriten kunsthall i Skien (2014) og sto bak og deltok på utstillingen Typisk norsk på Spriten Kunsthall (2014). Har gitt ut to Bybryderier-kalendere (2014 og 2015) og blitt innkjøpt av Kunsthall Grenland og diverse private samlere. Og nå har vi vært så heldige å få hans spennende arbeider hit til denne salgsutstillingen på Ørlandet.
Ikke nok med at humla og biene summer for fullt utomhus, men ved denne sommerutstillingen dukker de verdifulle innsektene opp i noen av kunstverkene inne i galleriet også.
Kristin Grendal Bones er en annen nykommer i år, og humla dukker opp i en av hennes abstrakte malerier. Hun sier: ”Det er fargene som gjør bildene, mens jeg står bak som dirigent. Jeg lar følelsene bestemme fargene, vannet bestemme formen og hjertet bestemme budskapet.” Livet er uforutsigbart. Kristin Bones har lært at det ikke alltid er mulig å planlegge framtida, og slik er det også med hennes kunstneriske uttrykksform. Kristins bilder er uforutsigbare, både i fargebruk og i stilarter, og dette igjen, gjenspeiler livet. I januar 2016 sa hun opp jobben sin i Statoil der hun jobbet med logistikkplanlegging og dokumentasjon, for å følge drømmen i å kunne jobbe mer med kunsten og med mennesker. Frivilligheten ligger hjertet nært, og hun er sterkt engasjert i Barnekreftforeningen Trøndelag.
Utstillere ved sommerutstillinga er er bla:
Stian Omland, Kristin Grendal Bones, Eli Stav, Kjellaug M. Samuelsen, Oddvar Lynum, Grethe By Rise, Tanja Vean, Marianne Fjærvik, Astrid Dahlsveen, Aud Lilleengen, Unni Woldvik, Kerry Grøneng, Kjersti Stokke, Gunhild S. Berg, Sissel Olsen, Sylva K. Johansen m.fl.

Velkommen!