Fugle- eller næringsliv i Brekstadbukta

Grunneierne ønsker å få være med å bestemme over eget område, og mener det er mer fornuftig å utnytte fjæraområdet til nyetableringer av næringsvirksomhet, enn til å etablere nytt næringsområde på dyrkbar jord.

“Nå sier vi klart ifra at vi ønsker å delta i denne prosessen fordi vi ønsker å være med å bestemme over eget område og har mye å bidra med.”

Grunneierne i Brekstadbukta Næringsområde, inviterte til møte 13. november, i Fosen Tools AS sine lokaler, for å tydeliggjøre sitt engasjement rundt videre utfylling av Brekstadbukta.

16 grunneiere, alle politiske partier, Ørland Kommune ved rådmannens stab, Kystplan AS, Fosen Næringshage og Ørland Næringsforum, var tilstede.

Grunneierne er samstemt og enig i prinsippene som ligger bak AI´s innspillsdokument fra 2012, som ble presentert i et næringslivs møte i november 2012. Innspillet tilsier at arealet i Brekstadfjæra skal kunne utnyttes fullt ut som næringsareal. I tillegg støtter grunneiere forslag fra Planutvalget fremlagt til kommunestyre i oktober 2013 vedrørende videre utfylling i Brekstadfjæra. 

Man mener at det er mer fornuftig å utnytte området til nyetableringer av næringsvirksomhet, enn til å etablere nytt område på dyrkbar jord, som Ørland kommune tidligere har lagt fram som forslag.

 

Innspill fra grunneierne i Brekstadbukta til Ørland Kommune